Genel

TEKİN, “4 YILLIK YÜKSEK OKUL İÇİN 10 DÖNÜM ARAZİ HAZIR”

TEKİN, “4 YILLIK YÜKSEK OKUL İÇİN 10 DÖNÜM ARAZİ HAZIR”

 Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 4 yıllık Yüksek Okulun ilçeye kazandırılması halinde açık çek verdi.

Alaplı Belediyeye ait olan 690 evler mahallesi ayaklı depo olarak adlandırılan Mevki’deki 10 dönüm araziyi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne,  4 yıllık Yüksek Okula yapılması şartıyla tahsis etmeye hazır olduklarını söyledi.

Tekin, Posta 67’ye yaptığı özel açıklamada,  gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Herkesin hedefinin şu anda 3 bin öğrenci ile hizmet veren Alaplı Meslek Yüksek Okuluna ilaveten birde  4 yıllık Yüksek Okulu ilçeye  kazandırmak olduğunu ifade eden Tekin, yaptıkları çalışmalardan, ekonomik kalkınmanın sağlanmasına kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2.5 YILDA ALAPLI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ.

Geride kalan 2.5 yıl görev süresi içersinde gece-gündüz çalışarak, Alaplı halkının kendilerine verdiği güveni boşa çıkartmama adına mücadele verdiklerini kaydeden Tekin şunları söyledi:

“ Biz göreve geldiğimiz 30 Mart 2014 tarihinden itibaren ilçemizin gelişmesi kalkınması adına önemli projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz.  Alaplı halkı ile birlikte 2,5 yıl içine İlçenin çehresini değiştirdik ve akşam 18.00’dan sonra yatakhaneyi andıran şehrimize canlılık getirerek,  şu anda 16 saatlik bir hareketlik kazandırdık ama hedefimiz 24 saat hareketlilik sağlamak.  Gerek halen devam eden sahil düzenlememiz ile gerekse şehir içinde yaptığımız yeniliklerle vatandaşımız taleplerine cevap vermeye çalıştık. Vatandaşlarımızda yaptığımız hizmetlerden memnun olduğu bizlere her fırsatta dile getiriyor. Yalnız bu tür sosyal, kültürel, alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra ekonomimizi canlandırmak amacıyla yatırımcılarımızı da sürekli olarak ilçemize davet ediyoruz.  AK-AL  Merinos Alaplı’mızın gözbebeği konumunda. Bu nadide kuruluştan yüzlerce kişi ekmek yiyor ve şehrimize inanılmaz bir katkı sağlıyor. Aynı şekilde yeni fabrikaların gelmesi adına yatırımcılarımıza her türlü kolaylığı sağlamayı hedefliyoruz.  Gerek ıslah Organize Sanayi Bölgesi gerekse, OSB ile ilgili her türlüm desteği odalarımıza, kamu kurumlarına veriyoruz. Bildiğiniz gibi “Yeter ki istihdam olsun” düşüncesiyle Islah OSB için Belediyenin Mollabey yolu üzerinde Çay boyunda bulunan hazineden kiralık Çakıl Ocağı arazisini devir ettik.  Siyaset ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet verme adına çalışıyoruz.” Dedi.

TEKİN, “10 DÖNÜM ARAZİ HAZIR” DEDİ.

Üniversite öğrencilerinin Zonguldak’ın çevre illeri olan Kastamonu ve Karabük’ü sosyal, kültürel ve ekonomik olarak yeniden ayağa kaldırdığına işaret eden Tekin sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bugün Karabük’e bakıyoruz. 60 Bin öğrenci var, Kastamonu’da aynı şekilde. Bizde neden olmasın.  Alaplı’mızda 1992 yılında Meslek Yüksek Okulu geldi,  o yıldan bu güne öğrenci sayımızda yeni bölümlerin açılmasıyla yıllara göre artış oldu biraz artış oldu. Şu anda ilçemizde 3 bin civarında Meslek Yüksek Okulu öğrencisi bulunmakta. Ama bu ilçenin 4 yıllık yüksek okuluna ihtiyacı var.  Belediye olarak bu doğrultuda çalışıyoruz. Bacasız sanayidir bunun adı. Belediye olarak alt yapısıyla ilgili olsun, diğer teknik çalışmalarda olsun her türlü desteği vermeye hazırız.  

Bizim 690 evler mahallesi ayaklı depo olarak adlandırılan Mevkide 10 dönüm arazimiz var. Alaplı Belediye Meclisi imar değişikliği yaparak öğrenci yurdu yapılması kararı almıştı. Bu araziyi, Alaplı’nın önünün açılması ve gelişmesi, kalkınması adına Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne,  4 yıllık Yüksek Okula yapılması şartıyla tahsis etmeye hazırız. Alaplı Meslek Yüksek Okulun karşısında bulunan 10 dönüm arazimizi ortasından geçen yolu da kaldırarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne,  4 yıllık Yüksek Okula yapılması şartıyla tahsis etmeye hazırız. Alaplı için ne gerekiyorsa yaparız.  Bu konuda AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu olsun, CHP bölge Milletvekillerimiz Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş olsun sürekli iletişim halindeyiz ve görüşmeler yapıyoruz.  Tekrar söylüyorum, yeter ki Alaplı’ya 4 yıllık yüksek okul gelsin, biz arsamız, araç, gerecimiz, teknik elemanlarımız ile her türlü desteği hazırız. Alaplı’ya hizmete gelecekse bizim siyasi partimiz olmaz. Yeter ki Alaplı kazansın” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!