Alaplı

ALAPLI’DA FETÖ OKULU VE YURDU NEDEN EĞİTİME KAZANDIRILMIYOR?

ALAPLI’DA FETÖ OKULU VE YURDU NEDEN EĞİTİME KAZANDIRILMIYOR?

 Alaplı İlçesinde Fethullahçı Terör Örgütüne ait eski Hayri Gülsoy Anaokulu ve Tepeköy Mevkisindeki inşaat halindeki yurt binasının Milli Eğitim Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumuna devrinin ne zaman gerçekleştirileceği merak konusu oldu.

Alaplı’da OHAL'de ilk kanun hükmünde kararnamenin Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte FETÖ/PDY terör örgütüne ait okul ve yurt binaları kapatılarak el konulmuştu.

Kapatılan Anaokulu ve inşaat halindeki Yurt binasını Milli Eğitim ve Kredi Yurtlar Kurumuna devri için girişimlerde bulunulmasına rağmen henüz devrin gerçekleşmemesi birçok kesimin tepkisini çekiyor.

Zonguldak genelinde birçok FETÖ’ya bağlı okul ve yurt binalarının Milli Eğitim ve KYK’ya devrinin tamamlanmasının ardından Alaplı’da “neden bekleniyor” sorusunu da gündeme getirdi.

İlçede KYK’ya bağlı 500 kapasiteli erkek öğrenci yurdunun bulunmasına rağmen kız öğrencilerin barınabileceği bir yurdun olmaması ve öğrencilerin özel yurtlara mahkum edilmesi bir çok velinin de tepkisini çekiyor.

 ALAPLI ÖĞRENCİ GÖNDERMEK İSTEMİYORUZ.

Bazı öğrenci velileri, Alaplı MYO ‘da kızlar için yurt olmaması nedeniyle çocuklarını Alaplı’ya göndermek istemediklerini belirterek, “ Alaplı kız çocukları için Devlet yurdu yok. Bu yüzden çocuklarımız Alaplı MYO’na göndermek istemiyor. Alaplı kız öğrenciler için bir yurt yapılırsa bu İlçenin kazancı olur. Biz öğrenci velileri olarak İlçeye kız yurdunu bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.

HAYRİ GÜLSOY MİLLİ EĞİTİME DEVİR EDİLMELİ

FETÖ terör örgüne ait olan Devlet tarafından kapatılan eski Hayri Gülsoy Özel Okulunu, Ortaokul ya da İlkokul yapılmasını isteyen birçok veli ise, “İlçemizde hala ikili öğretim var. Çocuklar sabah 6’da kalkıp karanlıkta okula gidiyorlar. Bu çocuklara yazık günah değil mi.  İlçemizde artık tekli Eğitim-Öğretim istiyoruz. İlçemizde FETÖ ait böyle bir okul varsa neden Milli Eğitime devri konusunda bekleniyor. Bu okulun bir an önce devrini gerçekleşerek Ortaokul binası olarak kullanılmasını biz yetkilerden istiyoruz.” ifadesini kulandılar.

NEDEN BEKLİYORSUNUZ?

Öte yandan ilçedeki eğitimciler, Ahmet Zeki Atalay Okulunun tekli eğitime geçmesi için bir fırsat doğduğunu belirterek; “Alaplı Atalay İlk ve Ortaokulunda ikili eğitim ile 1000 öğrencinin eğitim görüyor.  Okulun ilk veya ortaokulunu FETÖ kapsamında el konulan eski Hayri Gülsoy okuluna kaydırılması halinde mevcut okulun tekli eğitime geçecektir. Sabah saat 06.00’da minik çocuklarımız okula gitmekten, akşamda hava karardığında evine gitmekten kurtulacaklardır. Eski Hayri Gülsoy Okulu daha önce zaten geçmişte kolej olarak hizmet vermiş bir okuldur. Yetkililer neden beklerler anlamış değiliz. Alaplı’daki eğitimdeki tıkanmışlığının,  Çocuklarımızın daha sağlıklı ve kaliteli eğitim almasının önü neden açılmıyor. Neden ve kimi bekliyorsunuz” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!