Zonguldak Merkez

"ZORLU SÜRECİN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ"

 Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlaması ile aralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesinde çalışan maden işçilerin de bulunduğu 308 hakkında hazırlanan iddianame Ereğli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi ile yargı süresi başladı.

 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şubesi'nde delegeler olağanüstü kongre yapılması yönünde başlattığı imza kampanyasında yeterli çoğunluk sağlanarak GMİS Yönetim Kurulu'na sunuldu. Sendika genel merkezi de olağanüstü kongre kararı aldı. Olağanüstü kongre 31 Ekim 2021 tarihinde Büyük Ereğli Anadolu Otel'de gerçekleştirilecek.

 "MADEN İŞÇİSİ MÜCADELE RUHUNA SAHİPTİR"

Son gelişmelere ilişkin görüşlerine başvurulan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, maden işçilerinin üretmeye, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğini, yaşanan zorlu sürecin de birlik ve bütünlük içerisinde sonuçlanacağını belirterek şunları söyledi: "Süreç, temsilcilerimiz ve delegelerimiz ile bir araya gelerek aile içerisinde yapılacak görüşmelerle sağlıklı bir sonuca ulaşacaktır. İşçilerimizin herhangi bir kaygıya mahal vermesine gerek yoktur. Maden işçisi ve onu temsil eden delegasyonu zorlu süreçlerde sendikasına ve iş yerine nasıl sahip çıkması gerektiğini bilecek kadar mücadele ruhuna sahip bir kitledir. Geçmişte yaşadığı deneyimlerle de bunu tecrübe etmiştir. Bu konuları kamuoyunda tartışma konusu yapmamak gerekir. Süreci kendi içerimizde tartışarak, konuşarak, çözüm yolunu bularak sağlıklı bir şekilde sonuçlandırmak bizim birinci görevimizdir. 

MÜNFERİT HUKUKİ SÜREÇ

Maden işçisi üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya en güzel şekilde devam etmektedir ve devam edecektir. Son günlerde kamuoyuna sızan olumsuz haberlerle ilgili de bu haberler arkadaşlarımızın münferit olarak sorumlu oldukları hukuki süreçlerdir. Yaşanan bu olumsuz hukuki süreçte işçilerimizin sahte olduğunu bilmeden aldıkları belgelerle elde ettikleri tüm hak edişleri kurum tarafından kendilerinden geri alınmış ve dolayısıyla doğan zarar işçiler tarafından da karşılanmış olmaktadır. Bu durumun maden işçisini linç edecek boyutlara ulaşmaması gerekmektedir. Bunun kamuoyunda fazla tartışılması ve Türkiye Taşkömürleri Kurumu ve yerin 700 metre altında kelle koltukta kömür kazarak ekmeğini kazanan ve ülkesi için canını feda etmeye hazır olan maden işçisini ve onu temsil eden TTK, GMİS yıpratma kampanyalarına dönüşmemelidir. Maden işçisi ve onun temsilcisi olan GMİS her zaman birinci önceliği ülkesinin menfaatleri olmuştur. Bu böyle de olmaya devam edecektir. 

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Her kurumun zaman zaman yaşadığı zorlu dönemler olur. Bizim de içerisinde bulunduğumuz süreç zorlu bir süreçtir. Ancak sağduyu ve alacağımız akli selim kararlarla bu zorlu süreçlerin üstesinden gelebilecek bilgi, birikim ve deneyim her zaman bizlerde mevcuttur. İnşallah hem kurumumuz hem sendikamız hem tüm işçi arkadaşlarımız adına bu genel kuruldan sağlıklı kararlar çıkacak ve tüm bu zorlu süreç işçilerimizin lehine sonuçlanır. "

Kaynak:Önder Gazetesi 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!