Alaplı

GÜMELİ YAYLA YOLUNDA ÇALIŞMALAR BÜYÜK BİR HIZLA DEVAM EDİYOR

GÜMELİ YAYLA YOLUNDA ÇALIŞMALAR BÜYÜK BİR HIZLA DEVAM EDİYOR

 Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Gümeli beldesi yayla yolunda beton kaplama çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Zonguldak İl Özel İdaresi işbirliğinde, ihalesini Alaplı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin yaptığı, Gümeli belde merkezi ile Bölüklü Yayla arasındaki 12 kilometrelik yolda yürütülen beton kaplama çalışmalarını yerinde inceledi.

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, İl Genel Meclisi Üyeleri İbrahim Yalçın ve Temel Uslu ile İlçe Özel İdare Müdürü Atilla Kuş ile Gümeli beldesi mahalle muhtarlarının da eşlik ettiği incelemelerde, Kaymakam Vedat Yılmaz, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaymakam Vedat Yılmaz, Alaplı ilçesinin gelecekte turizm destinasyonu olarak adından sıkça söz ettireceği Gümeli Porsuk Ağacı Tabiat Anıtı, Bölüklü, Bacaklı ve Kızkulak yaylalarına ulaşımın sağlandığı yolda beton kaplama çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini belirterek, "Ulaşımı kolaylaştıracak olan bu önemli yatırım kapsamında yürütülen çalışmalarda  şu ana kadar Gümeli ile Bölüklü Yayla arasındaki 12 km.lik yolun 2,5 kilometresinde beton kaplama çalışması tamamlandı. " ifadelerini kullandı.

Çalışmaların şu an itibarıyla Gümeli Barajı'ndan yayla güzergahına devam ettiğini aktaran Kaymakam Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yayla güzergahında çalışmaların tamamlanmasının ardından, Baraj ile Gümeli merkez arasını da beton kaplayarak yayla yolunda çalışmaları tamamlayacağız. 12 kilometrelik yolu kapsayan bu yatırımın yaklaşık değeri 4 milyon 500 bin liradır. Mevsim şartları el verirse, birkaç ay içinde çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz."



GÜMELİ YAYLA YOLUNDA ÇALIŞMALAR BÜYÜK BİR HIZLA DEVAM EDİYOR GÜMELİ YAYLA YOLUNDA ÇALIŞMALAR BÜYÜK BİR HIZLA DEVAM EDİYOR GÜMELİ YAYLA YOLUNDA ÇALIŞMALAR BÜYÜK BİR HIZLA DEVAM EDİYOR

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!