Alaplı

ALAPLILI ÖĞRENCİLERDEN ‘İLKYARDIMCI OLUYORUM’ PROJESİ

ALAPLILI ÖĞRENCİLERDEN ‘İLKYARDIMCI OLUYORUM’ PROJESİ

 Alaplı İmam Hatip Ortaokulu ve Karşıyaka Ortaokulu Öğrencileri ‘İlkyardımcı Oluyorum’ isimli projeyi hazırladılar.

Türkiye’nin farklı illerinden 10 öğretmen ve toplamda 75 öğrencinin bir araya gererek yürüttüğü proje Kasım ayında başladı.

Proje amacının öğrencilere ve velilere ilk yardım bilinci kazandırmak, her an her yerde karşılaşılabilecek acil durumlar karşısında nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak olduğu öğrenildi.

Alaplı İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Mustafa Eroğlu “Bu proje sürecinde öğrencilerde ve velilerde ilk yardım bilinci kazandırma dışında ekip olarak koordineli çalışma bilinci aşılamak hedeflendi. Ayrıca gelişen çağda dijitalleşme sürecine girildiği için projenin pek çok hedefleri arasında teknolojik araç-gereçleri kullanmayı öğrenme ve Web 2.00 araçlarını hem öğretmenlere hem de öğrencilere öğretmek yer almakta. Bu amaçla öğretmen-öğrenci takımlarıyla araştırmalar, sunumlar, eğitimler ve birçok etkinlikler sağlandı, eğitim ortamı aktif tutuldu. Aylık konular belirtilip bu konular çerçevesinde çalışmalar yapıldı. Öğrencilerden birçok olumlu dönütler geldi, yaşanan durumlarda ilk yardım tekniklerini kullanıldı” dedi. 



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!