Zonguldak Merkez

TSO BAŞKANLARI İLE ZBEÜ REKTÖRÜ BİR ARAYA GELDİ

TSO BAŞKANLARI İLE ZBEÜ REKTÖRÜ BİR ARAYA GELDİ

 Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanları ve genel sekreterleri ile bir araya geldiği bildirildi.

Üniversitenin basın yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünün yazılı açıklamasında, ZBEÜ 15 Temmuz Kapsüsü’ndeki Cafe Akademi’de gerçekleşen kahvaltılı Özölçer’in, Teknopark Genel Müdürü ve TOBB Zonguldak ili Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Kdz. Ereğli Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Tanyıldız, Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Devrek TSO Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak’ı ağırladığı belirtildi.

Toplantının ana gündemini üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi konusu oluşturduğu anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu hususta yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda ayrıca Teknopark ve Kuluçka Merkezi başta olmak üzere, sağlık ve eğitim alanında atılması gereken adımlar tartışıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı karşılıklı iş birliklerinin artırılması temennisiyle sona erdi.”

Biz Buralıyız Sergisine Katıldı

Diğer yandan Rektör Özölçer, Türkiye ile Almanya arasında imzalanan ve ZBEÜ’nün de paydaş olduğu İş Gücü Anlaşması’nın 60. yıl dönümü kapsamında dün düzenlenen “Biz Buralıyız” isimli sergi etkinliğine katıldı.

Rektör Özölçer, sergi açılışındaki konuşmasında,  İş Gücü anlaşmasının paydaşlarından birisi olan Üniversitenin,ekmek kavgası mücadelesine kayıtsız kalmadığını, bu kapsamda Göç Araştırma ve Uygulama Merkezimiz tarafından Zonguldak’tan Almanya’ya uzanan göç serüvenini konu alan pek çok araştırma ve incelemelerin yapıldığına dikkat çekti.



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!