Alaplı

YILDA 12 BİN TON KÖMÜR İŞLEYEREK EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

YILDA 12 BİN TON KÖMÜR İŞLEYEREK EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

  

Alaplı’da faaliyetini sürdüren Türkoğlu Madencilik, yılda 12 bin ton taş kömürünü işleyip dökümcü sanayisine kazandırarak ilçeye ekonomik katma değer sağlıyor.

Alaplı Gazeteciler Derneği’ni gerçekleştirdiği ‘Alaplı’ya Katma Değer Sağlayan Kurumlar’ ziyareti kapsamında Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı, Genel Sekreter Ertuğrul Yüksel ve Mali İşler Saymanı Mustafa Kanca, proje kapsamında Alaplı Türkoğlu Madencilik Genel Müdürü Mustafa Türkoğlu ve Genel Müdür Tolga Türkoğlu’nu ziyaret ettiler.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Türkoğlu; “Fabrikamızda yılda 12 bin ton taş kömürünü işleyerek dökümcü sanayisine kazandırıyoruz. Bu sayede de ilçemize ekonomisine katkı sağlıyoruz. Yaklaşık 20 çalışanımızla birlikte ürettiğimiz döküm sanayisinin tükettiği  kömürünü, Bati Karadeniz, Eğe Bölgesi, İç Anadolu ve ülkemizin her noktasında sanayi bölgelerine ulaştırıyoruz. Alaplı OSB’de yapımına devam eden modern ve yeni fabrikamızın inşaatı devam ediyor. Yeni fabrikamız üretime başladığında şimdiki üretimin iki katından fazla kömür işleyip ülkemizin her noktasında sanayimize ulaştıracağız” dedi.

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!