Alaplı

ALAPLI DA ÖDÜL TÖRENİNE DAMGA VURANLAR.

ALAPLI DA ÖDÜL TÖRENİNE DAMGA VURANLAR.

 Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen  “Alaplı Ekonomisine Değer Katanlar” ödül töreni, son zamanlarda ilçede esnaf, tüccar ve iş adamı kriterindeki tük insanları bir araya getiren başarılı bir organizasyon ile gerçekleşti.

******

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun bizzat katıldığı Alaplı Meslek Yüksek Okulu’nun Konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu’nun yanı sıra, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin,  Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Sertan Yalçın, Akçakoca, Devrek ve diğer ilçelerin TSO Başkanları ve ilçedeki tüccar, iş adamı ve esnaflar katıldı.

******

Hiçbir eksikliğin yaşanmadığı başarılı etkinlikte Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak açılış konuşmasında; “Alaplı TSO olarak, bölge milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızla Alaplı’yı marka İlçe yapmak adına söz verdik.  Alaplı TSO olarak İlçemizi sanayileşme yolunda büyük adımlar attık. Organize ve Islah OSB’yi hayata geçirerek, ilçede son işsiz iş bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz sizleri Alaplı’da ağırlamaktan Alaplı Tüccarı ile ve Alaplı esnafıyla, iş adamlarıyla buluşmaktan gurur duyduk” açıklaması bir anda salonu dolduran esnaf ve tüccarlar memnuniyetlerini yoğun alkış yaparak gösterdiler.

******

Kürsüye çıkan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Kayserili şivesiyle yaptığı konuşması salonu dolduran esnafların yoğun alkışlamasına sebep oldu. Sık sık konuşmalarının içinde birkaç defa  “Recep kardeşim” söylemleri, salonu dolduran ilçedeki esnaf ve tüccarlar, gerekse ilçe dışından gelen misafirler tarafında Alaplı’da Recep Ocak ve yönetim kurulu üyelerinin başarılı bir idare gösterdiğinin ifadesi olarak algılandı.

*******

TBMM’sindeki soru önergeleri, gerekse kamuoyunda her şeye sürekli muhalefet ettiği iddia edilen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Alaplı Ekonomisine Değer Katanlar” ödül törenindeki konuşması partili partisiz her kesimin takdirini aldı. Konuşmasındaki konular ile ödül törenine damgasını vurdu.  Alaplı ekonomisinin en büyük geçim kaynağının başında fındığın geldiğini belirten Demirtaş, İtalyanların Türkiye fındığını kendi tekellerine almasıyla fiyat politikasının ortadan kalktığını söyledi. Hükümetin buna en kısa zamanda müdahale etmesi gerektiğini belirtti.

 Zonguldak’ın göç verdiğini, 2002 yılında Türkiye nüfusunun 65 milyon, Zonguldak’ın da 630 bin olduğunu belirten Demirtaş, Kdz. Ereğli tersaneler bölgesinde Alaplılı üç bin kişinin çalıştığını, 2008 yılındaki küresel kriz ile tersanecilik sektörünün Kdz. Ereğli’de bittiğini belirtti. Sadece Alaplı’da çalışan üç kişinin ilçelerini terk ederek göç etmesiyle Alaplı’dan yaklaşık 7 bin kişinin başka il ve ilçeler gittiğini söyledi. Konuşmasının son bölümünde Zonguldak’ın 3 derecede teşvik kapsamında olmasından dolayı büyük yatırımcıların ile gelmediğinin altını çizen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal  Demirtaş, Zonguldak’ın dördüncü derece teşvik kapsamına alınması çalışmalarında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan yardım istedi. Başkan Hisarcıklıoğlu’da “ Benden yana tam destek” dediğinde salon bir anda alkış sesleriyle yoğunlaştı. Ve beklide ilk defa genel bir organizasyonda CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Alaplı’dan hem mutlu, hemde umutlu şekilde ayrıldı.

*******

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, hükümetin esnaf ve tüccarlar için çıkardığı yasları anlattı. İş kurmanın çok kolaylaştığını ifade eden Çaturoğlu, AK Parti Hükümeti ile birçok sorunun ortadan kalktığını, çözüm ve kolaylıkların oluştuğunu ifade etti. Kendisinin daha önce mali müşavirken iş yeri kuracak müşterileri için gece gündüz Ankara’da noter ve diğer yetkili kurumlarda sabahladığını ve şimdi bu bürokrasilerin ortadan kalktığını belirterek, “Esnaf ve tüccarlarımız için güzel çalışmalara gece gündüz devam ediyoruz” diyerek salonu dolduran esnaf ve tüccarları selamlamasıyla konuşmalar sona erdi.

*******

Alaplı Ekonomisine Değer Katanlara ödüllerin verilmeyle etkinlik sona erdi.

Ama hafızalara Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak’ın,”Alaplı’yı marka İlçe yapmak adına söz verdik”, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun “Zonguldak’ın dördüncü derece teşvik kapsamına alınması için ne gerekiyorsa yapacağım” ve son olarak CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın uyumlu, çözümlü ve esnafın, tüccarın ve en önemlisi çiftçinin sorunlarını objektif olarak açıklaması etkinliğe damgasını vurdu.

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!