Alaplı

AK-AL DİNARSU, ALAPLI’YA 280 MİLYON YATIRIM YAPTI

AK-AL DİNARSU, ALAPLI’YA 280 MİLYON YATIRIM YAPTI

 Alaplı AK- AL Dinarsu Fabrikaları Müdürü Bahadır Aksoy, 850 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek,  İlçe ekonomisine ayda 2.5 Milyon TL katkı sağladığımız gibi son 7 yılda 280 Milyon TL’ye  fabrikaya yatırım yaptıklarını söyledi.

Makamında Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Doğan Bostancı ve Başkan Yardımcısı Yasin Ören’i kabul eden Aksoy,  gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“ALAPLI ÇAYI BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

Alaplı Çayının AK-Al’dan dolayı  bir gram kirlenmediğini kaydeden Aksoy, özetle şunları söyledi:

“Öncelikle şunu söyleyeyim bizim fabrikamız kadar çevreci bir fabrika yok.  Bizim artırma sistemimiz var. Alt yapı özel artırma sistemi ile kurulu  Bütün atıklarımız bu arıtma sisteminne ulaşıyor ve ulaştıktan 24 saat süresince bekletildikten sonra dereye bırakılıyor. AK-Al’ın Alaplı çayının kirletmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil, bizim kimyasal boylarımız bile bu arıtmadan geçiyor. En ufak bir kirlilik bile söz konusu değil.  Alaplı halkı rahat olsun.  AK- Al çevreci bir fabrkadır ve sürekli Zonguldak İl Çevre Müdürlüğü teknik elemanlarının kontrol yaptığı, tahlil aldığı ve tahlilleri temiz çıkan bir tekstil  fabrikasıdır. Alaplı çayı bizim gözbebeğimizdir” dedi.                              

ALAPLI’YA 50 MİLYON EURO  YATIRIM  

Bilindiği gibi fabrikamızı 2011 yılında Dinarsu Firması aldı. O dönem 400 ile 500 civarında bir  çalışanımız vardı, şimdi 850 çalışanımız var ve 24 saat hizmet veriyoruz.  Bizim Alaplı’ya ayda 2.5 Milyon TL katkımız var. Bu işçilerimiz alış-verişlerini Alaplı’dan yapıyor, buda Alaplı ekonomisine önemli bir katkı yapıyor. Burad abu fabrika olmamış olsaydı n’olacaktı. İlçe daha da geriye gidecekti.  Dinarsu grubu fabrikayı devir aldığından bugüne İlçemiz fabrikasında 50 Milyon Euro yani 280 Milyon TL yatırım yaptı. Bunu kimse küçümseyemez. Bizler  24 saate esasına dayalı  bir üretimden bahsediyoruz. Makinalarımız hiç susmuyor. 150 Dönem arazimizde bulunan 62 Dönem kapalı alanda ülkemize ve dünyaya Alaplı ürünlerini pazarlıyoruz. Çok önemli noktalara geldik, daha da geleceğiz” dedi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!