Alaplı

“SÖZÜMÜZ SÖZ, ALAPLI’DA TEK BİR İŞSİZ KALMAYACAK"

“SÖZÜMÜZ SÖZ, ALAPLI’DA TEK BİR İŞSİZ KALMAYACAK

 Alaplı Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Recep Ocak, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yatırımcılardan yoğun ilgi gördüğüne dikkat çekerek, faaliyete ve üretime giren fabrika sayısın beşe yükselmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 İlçede temelleri 1995 yılında atılan ve bugünlerde gerek alt yapısı gerekse üst yapısıyla yatırımcıların gözde adresi halinde gelen Alaplı OSB ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Ocak önemli açıklamalarda bulundu.

“Yıl Sonuna Kadar Üretime Başlayacak Fabrika Sayısı 10’a Yükselecek”

Ocak, “Alaplı OSB’de 14 firmamıza ait fabrikanın kaba inşaatı devam ediyor. Tamamlanan fabrikalarla birlikte 2021 hedefimize Temmuz ayında ulaşmış olduk.  Yılsonuna kadar da beş fabrikamızın daha bacalarını tüttürmesi ile birlikte 10 fabrikamız faaliyetlerine başlamış olacak. Buda Alaplı tarihinin altın sayfalarında yerini alacak” dedi

Alaplı OSB’nin eksiksiz ve modern altyapıya sahip olduğunu belirten Ocak, “Yılsonuna kadar bin 400 kişiye yeni istihdam sağlayacağız. Alaplı ilçesinde bir tek gencin bile işsiz kalmaması için gece-gündüz mesai harcayarak, mücadele ediyoruz, etmeye de sonuna kadar devam edeceğiz. Biz ne söz verdiysek, sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı.  

"İhraç Ürün Üretiyoruz, İhracat Yapacak Limanımız Yok"

OSB'de bacaların tütmesiyle birlikte,  “ihraç ürün üretiyoruz,  fakat ihracat yapacak limanımız yok” diyen Ocak; "Ancak, söz konusu fabrikalarda üretilecek olan ihracat ürünlerinin liman sorunu sebebiyle nasıl sevk edileceği noktasında soru işaretleri var. Alaplı OSB'de tahsisi yapılıp üretime başlayan ve başlayacak firmaların yüzde 90'ının ihracat firması olması sebebiyle, ilçemizin acilen limana ihtiyacı vardır. Sanayi kenti Karadeniz Ereğli'nin de yeterli limanı olmaması Alaplı ALPORT Liman projesini yeniden gündeme getirmiştir. ÇED raporu tamamlanan ve Alaplı için hayati önemi bulunan ALPORT Liman projesinin hayata geçmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Alaplı OSB’deki beş fabrikamız üretime başladı ve bu fabrikalarımızın ürettikleri ürünlerin çoğunluğu ihracat ürünleridir. Alaplı ALPORT Limanı derhal ilçeye ve bölgemize kazandırılmalıdır. Bu konuda üzerinde durduğumuz önemli yatırımlardan biridir” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!