Köşe Yazarları

EREĞLİ İKİNCİ SIRAYI HAK EDİYOR

EREĞLİ İKİNCİ SIRAYI HAK EDİYOR

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önceki akşam mahalle muhtarlarını toplayarak birlik, beraberlik mesajları arasında yemek düzenledi. 31 mahalle muhtarından 28 tanesi yemeğe katıldı. Yemeğe Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol’a katıldı. Başol açılış konuşmasında, Posbıyık’ın özellikle kırsak kesime verdiği maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür etti. Derneğe bağlı 150’den fazla muhtarın da milletvekili adaylığı süresinde Posbıyık’a destek olacaklarını söyledi. Bu şimdiye kadar görülmüş en kapsamlı destek olarak dikkatlerden kaçmadı. Sayın Posbıyık, basın mensuplarının masasını ziyarette çok önemli bir konuya da açıklık getirdi. Başkan Posbıyık “Ereğli’nin hakkı milletvekili sıralamasında kesinlikle ikinci sıradır. Hangi partiden olursa olsun bu böyle olmalıdır. Üçüncü sırayı tercih eden kim olursa olsun ona hakaret ederim” diyecek kadar iddialı açıklama yaptı.

İster istemez bizimde aklımıza Sayın Posbıyık, ikinci sırayı garantiledi gibi bir düşünce oluştu.

Şimdiye kadar ki sıralamalarda, Zonguldak birinci, Çaycuma ikinci, Devrek üçüncü sırayı kapmayı başardı. Ereğli’ye ve Alaplı’ya 5.sıralar layık görüldü. Zaten ilk üçten sonrası siyasette YIĞMA TUĞLA misali olarak gösterildiğinden, Ereğli ve Alaplı adaylarının yarım elma gönül alma stratejisi olarak yorumlanmalıdır. Başkan Posbıyık’ın söylediği gibi Ereğli’den üçüncü sırayı kabul eden kişi önce kendisine sonrada bölgesine haksızlık yapar.

Zonguldak vilayet olarak birinci sırayı alabilir, fakat ikinci sıra ekonomisi, fiziki yapısı, köy ve merkez nüfusları ile kesinlikle Ereğli’ye verilmelidir. Burada Ereğli ve Alaplı birlikte hareket ederek bunu başarabilirler. Zaten Ereğli ve Alaplı birlikte hareket edebilseler neleri başarabileceklerini hayal bile edemiyorum.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, birlik ve beraberliğin sağlanabilmesi için KANAAT ÖNDERLERİ’nin ortaya çıkması gerektiğini söyledi. Peki, kanaat önderlerini bir araya getirecek lider kanaat önderi nasıl bulunacak o ayrı bir konu.

Üstüne basa basa söylüyorum, Ereğli ve Alaplı tek yürek ve tek yumruk olursa, 200 Binin üzeri nüfusu ile Zonguldak’ı kasıp kavurur, Ereğli’nin il olması yolundaki bazı engelleri de ortadan kaldırmış oluruz. Bu noktada iş yine Ereğli’nin ve Alaplı’nın köklü ailelerine ve bölgesinde sivrilmiş firma sahiplerine düşüyor. Kısaca KANAAT ÖNDERLERİ birlikteliği sağlayabilirlerse Çaycuma ve Devrek gibi her dönem meclise bir yada iki milletvekili, hatta bakan bile gönderebiliriz. Bölgemizde yaşanan ittifaklardan ders çıkartma zamanı çoktan geldi de geçiyor.

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

2 Yorum

  • seni yürekten kutlarım dogan bey..agzına saglıkk..kimse kimsenin bir iyiligini istemeyen bir toplumdan ne beklersin kii...bırak birlik beraberligi orda kalsın yakında bu güzelim alaplı mız modern köy seklini alacaktır.az kaldı ...


  • Tam isabet,kısaca 12 den vuruş derler buna.Fazla bişey eklemek istemiyorum.Doğru söyleyeni 9 kapıdan kovarlar.Bu yazıyı okuyan alır hissesini.