Köşe Yazarları

ALAPLI SINIFTA KALDI

ALAPLI SINIFTA KALDI

Alaplı’da son 10 yıldır devam eden problemler tek tek gün yüzüne çıkmaya başladı.

Özellikle son bir yıldır Alaplı’nı girişi kapanıyor önlem alınsın denilen sorun çözülemedi. Alaplı giriş tek taraflı kapandı. Bilmeyenler için söyleyelim. Türkiye’de toplam 81 il ve 957 ilçe vardır. Bunların hiç birinin girişi veya çıkışı kapalı değildir.

Alaplı’ya yatırım yapacak firmalara kolaylık sağlansın, ilçenin önü açılsın denildi, ama bu gün itibariyle,  yatırım alanları kağıt üzerinde tarım arazisi durumunda olduğundan, özellikle Güçbir jeneratör Fabrikası sahibi Osman Karakaya Alaplı’da ki tapulu arazisine bırakın fabrika yapmayı, tek bir çivi dahi çakamadı.

Alaplı’nın kurtuluş reçetesi ifade edilen tersaneler bölgesinde 6 yıldır, iki firmadan İşler Gemi Sanayi ve Aytek Ahşap Yat Gemi Sanayi,  işlemlerini bitiremediğinden Alaplı’nın hayalini gerçeğe dönüştüremediler.

15 yıldır Fatih Mahallesinin ve tüm ilçenin beklediği ikinci köprü projesi olan Fatih Köprüsünde müteahhit uyutması eski TBMM Başkanı Köksal Toptan’a rağmen hala devam ediyor. Köprünün ayaklarını çaktık denilen yerde, ne bir köprü ayağı ve bacağı mevcut.

Gümeli yaylaları turizme açılacak, oralara cazibe merkezi olacak diyen Zonguldak Valisi Erdal Ata’nın tayini çıktı ve  Gümeli yaylaları projesi bir 10 yıl daha  tozlu raflardaki yerini aldı.

Alaplı sahilindeki dolgu alanı 5 yıldır olduğu yerde duruyor. Doldu alanında moloz ve hafriyat yığını dağ oldu. Mimar Sinan Üniversitesinin zamanında hazırladığı dolgu alanı projesi üniversitenin yetersiz olduğunu düşünen bazı mimar ve inşaat mühendisleri hatta çokbilmiş yetkililer tarafından “gereksiz görüldü mühürü”  ile imha edildi.

Alaplı Irmağı ve dereleri lağım ve kanalizasyon pisliği içinde yüzerken,  Derin deşarj projesinden hala bir haber yok. 5 Milyon TL. Tutarındaki hibe projenin akıbetin ne olduğunu bilende yok. Çevre Koruma Derneğinin tüm uyarıları kulak arkası yapıldı.

2010 yılı 29 Ekim’inde açılacak denilen Dere boyundaki belediye dükkânların akıbeti hala belli değil. Umutla yeni dükkânlarını bekleyen belediye dükkânları esnafına açıklama ve bilgilendirme yapacak yetkililer arandığı duyurulduğu halde,  cevap veren yetkili yok.

 

Alaplı deresinde tüm tatlı su balıkları yaşarken şimdi kurbağalar bile ötmüyor. DSİ yetkilerini çağıracak ve sorunu yerinde inceleyecek Milletvekilleri olduğu halde bunlara dosya vererek, ilçenin sorunlarını ve çözümlerini anlatacak siyasetçiler ortalarda yok.

Alaplı Balıkçı Barınağının girişi kum, mil ve çamur ile dolu. Balık sezonun açıldığı şu günlerde balıkçı gırgırları limana giremezken Alaplı balık sezonunda nasıl katma değer sağlayacak. Bunu dile getiren yetkili yok.

Batı Karadeniz’in ve İç Anadolu’nun büyüklük ve kullanışı ve  ana Otoyola  en uygun tek limanı olma konumundaki ALPORT Limanı bürokratik engelleri aşamıyor. Başbakan ülkenin kurtuluşu yapacağınız ihracata dayalı diyerek iş adamlarına çağrı yaptığı halde, İhracata yönelik, özellikle Düzce, Bolu, Sakarya, Zonguldak ve İç Anadolu’nun il ve ilçelerinde iş adamları ihraç malzemelerini nasıl ve nereden hangi kolaylıkta yapacaklar.

Bunları çözecek ve çözüm önerileri getirecek kişi ve kişilerin hepsi Alaplı’da mevcut.

Her kes kendine düşen sorumluluğu yerine getirdiğinde bunları çözmek daha da kolaylaşacaktır.

Alaplı’nın CESUR YÜREĞE ihtiyacı vardır.

Alaplı’nın cesur yürekli siyasetçilerine ihtiyacı vardır.

Ağlamayan çocuğa kimse tutup ta meme vermez.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

2 Yorum

  • DOĞAN BEY KARDEŞİM.SENİ ALNINDAN ÖPÜYORUM.İŞTE BU KADAR YA.ŞU İKİ SATIR YAZIYI YAZIN ARTIK YA.BİRAZ CESARETLİ OLUN YETER YA.MİLLET SİZE DESTEK VERECEKTİR.AMA PARA VEREMEZ TABİ.KOLAY GELSİN..TEBRİK EDERŞM.....


  • Korkak ve ödlek olanlar görevde olurlarsa veya şirin gözükme formülü ile görevde olanlar,iş yapıyorlarmış gibi yaparlar,ama görev yapmazlar.Alaplı'da kaldırım üzerine bina yapılıyor,Belediyenin haberi yop.Bilmeyene hatırlatmak gerekirse,balıkçıların ordan kaldırımda yürümeye çalışsınlar bakalım ne görecekler.