Köşe Yazarları

ALAPLININ ÖNÜNÜ AÇIN

ALAPLININ ÖNÜNÜ AÇIN

Öncelikle, 2006 yılından bu zamana kadar ilçemizin mülkü amiri olan Kaymakam Aydın Memük’e Alaplı Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak şimdiye kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederiz. 

Kaymakam Aydın Memük,  ilçeye hiç kuşkusuz ki görev yaptığı süre içerisinde birçok katma değer sağlamıştır. Görev yaptığı süre boyunca, devlet millet iş birliği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara 62 adet ev yapımında başrol oynayarak onlara sıcak yuvalar yapılmasında önderlik yapmıştır. Kurum ve kuruluşlarla her zaman seviyeli ve mesafeli olduğu kadar devletin sıcak ve şefkatli yüzünü göstermekten çekinmemiştir. Kendisine yeni görev yeri İzmir ili Torbalı İlçesinde de üstün başarılar diliyoruz. İnşallah ‘GELEN GİDENİ ARATMAZ’ da devletin sıcak ve şefkatli yüzünü bundan sonrada görmeye Alaplılı olarak devam ederiz.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin sınırları dış kapımızı geçti ve kapımıza kadar dayandı. Alaplı’da köy muhtarları da Ereğli’yi örnek alarak böyle bir çalışmanın içinde olabilirler ve Alaplı’nın önünü açabilirler…

Özellikle ilçeye yakın köylerin muhtarlarının, Alaplı’nın daha büyümesi ve genişlemesi için üzerlerine düşen görevlerden kaçmamaları gerekmektedir. Alaplı’dan Mollbey yerleşim yerine kadar olan çay boyuna tek bir yatırımcı gelmiyor. Yâda gelemiyor. Çünkü araziler tarım arazisi konumunda olduğu için.  Ereğli örneğini göz önüne alırsak, Gülüç Köprüsünden Çolaklaraltı Köyüne kadar her taraf fabrika ve iş yeri. Eskiden oralarda tarım arazisiydi. Eskiden oralarda Ereğli’nin en yoğun tarımı ve seracılığı yapılırdı. Ama sadece Erdemir’in Ereğli’ye yetmeyeceğini anlayan ileri düşünceli yöneticiler ortak karar aldılar. Ereğli Belediyesi ile köy muhtarları anlaştı. Bu bölgeleri mücavir alana sokmak için girişimlere başladır ve başarılı oldular. Gün geldi bu bölgeler çocuklarının ve torunlarının iş ve aş sahaları olmaya başladı. Daha sonra bu köyler belediyeye katıldı, elektrik, su ve doğalgaz ve belediye hizmetlerinden asgari dereceden istifade etmeye başladılar.  

Alaplı’ya bakıyorsunuz; sağ tarafı köy, sol tarafı köy, güneyi köy, kuzeyi deniz.  Bu ilçe nasıl genişleyecek ve nasıl büyüyecek?

Öncelikle köy muhtarlarımızın ve belediye başkanını n ciddiyet sınırları içinde ile bir araya gelmesi gerekmektedir. Vatandaşı gerektiği gibi bilinçlendirmeleri ve taşın altına elini koymaları görevleridir.

Alaplı Belediye Başkanının,  köylerin,  mücavir alan sınırlarına veya belediye sınırları içine girdiklerinde son derece adil ve adaletli davranacaklarını, mazlumun hakkını güçlüye yedirmeyeceklerini açık ve net şekilde önce köy muhtarlarına sonrada köy sakinlerini anlatması ve bilgilendirme toplantıları yapması gerekmektedir.

Belediye Başkanı, Alaplı köprüsünden Aşağıdağ Köyü altına kadar olan bölgeyi Alaplı Belediyesi Mücavir alan sınırlarına katmaları gerektiğini defalarca bölge vatandaşlarını ve muhtarlara anlatması gerekmektedir. Genel olarak ta o bölgeler gerçekten mücavir alan sınırları içinde olması gerekmektedir.  Alaplı deresi de lağım ve pislikten geçilmiyor. Belki derenin sağı ve solu,  belediyenin kontrolünde olacağından bu kadar pis ve rezil durumda olmayabilir. Ayrıca Alaplı Belediye Meclisinin 2006 yılında aldığı karar yeniden gözden geçirilmelidir. 2006 yılında Alaplı Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda, ,  Alaplı’dan Kocaman Köyü sınırına kadar deniz tarafındaki arazileri mücavir alan sınırına alınmıştı. Ama o karar o zamandan sonra takip edildi mi ya da yürürlüğe geçirildi mi. Yapılmadıysa kesinlikle Alaplı’ya ihanet edilmiştir. Çok ama çok yazık…

Alaplı’nın tıkanan önünün açılması bu ilçede Belediye başkanının, siyasi ilçe başkanlarının, sivil toplum örgütlerinin ve de kilitlenen sorunun anahtarları köy muhtarlarıyla köylerde yaşayan sakinlerle sağlanacaktır.

Eskilerin meşhur bir sözü vardır. ” MİLLET AYA GİDİYOR BİZ YAYA GİDEMİYORUZ”. O zaman biz nereye gidiyoruz?

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • SAYIN BOSTANCI; YAZILARINIZI TAKİP EDİYORUM VE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM. ALAPLI SAHİPSİZ. ALAPLIDA BELEDİYE BAŞKANI O KOLTUKTA HAVAYA OTURUYOR. O KOLTUĞA ONU GETİRENLER YAPTIKLARI YANLIŞI ÇOKTAN ANLADILAR. ALAPLI YAKIŞMADIĞI GİBİ, HİÇBİR İŞİN ÜSTESİNDEN DE GELEMEYEN BİR BELEDİYE BAŞKANI O. BUGÜNE KADAR HİÇBİRŞEYİ BAŞARAMADI. YAZIKLAR OLSUN DEMEKTEN BAŞKA HİÇBİR ŞEYİ HAKETMİYOR.