Köşe Yazarları

ELİMİZ KIRILSAYDI DA YAZMASAYDIK

ELİMİZ KIRILSAYDI DA YAZMASAYDIK

Alaplı ile Karşıyaka’yı bir birine bağlayacak Fatih Köprüsünün inşaatı, aradan geçen 15 yıldır bir türlü başlayamadı. Her seçim döneminde siyasi malzeme olan fatih Köprüsü yine kaderine terk edildi.

Örnekler vermek gerekirse;

Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 1510 metre uzunluğunda, 39,4 metre genişliğindedir.  Yapımına 4 Ocak 1986’da başlanılan ve denizden 64 metre yükseklikteki köprü 3 Temmuz 1988 yılında tamamlanmıştır. İki buçuk yılda bu devasa köprü tamamlanarak hizmete açılmıştır. Demek ki istenildiğinde yapılabiliniyor.

Türkiye’de devasa köprüler, viyadükler, deniz altında metrolar, tüneller ve yollar yapılıyor da neden Alaplı’nın ihtiyacı olan 50 metre uzunluğundaki köprü yapılmıyor…

Günlerce bunu araştırdık ve çarpıcı bir ipucu yakaladık… Hem de ne ipucu..

İşte o yüzden “Elimiz Kırılsaydı da yazmasaydık” başlığını atma gereğini duyduk.

Efendim, 13 Mayıs 2010 da “Alaplı Liderini Arıyor” isimli köşe yazımızın için, “LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nihat Özdemir’e gidelim. Alaplı olarak biz Fenerbahçeliyiz bize şu köprüyü yarısı sizden yarısı da bizden yapıverin sevaba girersiniz desek! Köprüyü de ölünceye kadar sarı lacivert renge boyayacağız desek, o FENERBAHÇE’li aşkıyla ruhuyla kabul edeceğine adım gibi eminim de bizim siyasetçilerin Alaplı sevdalılığına asla emin değilim” diyerek bir paragraf açmıştım.

Düzce- Ereğli arasındaki duble yolları yapan Limak Firması Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’i biraz onura etmek birazda gaza getirmek ve ilçemize katkı sağlamak için böyle bir teklif yapmıştık. Bu teklifin içine de büyük ağabeyimiz eski TBMM başkanı Köksal Toptan’ı da dahil etmiştik.  Gördük ki hata yapmışız, yanlış yapmışız.

Şike soruşturmasından sonra ortaya çıkıp gizlenmiş yüzlerini göstermeye başlayan Fenerbahçe Spor Kulübü karşıtları, bu kez de Fatih Köprüsünün sözde boyanacak sarı lacivert renklerini bahane ederek köprünün yapılmasını engellemeye başladılar.

Gerçek yüzlerini göstermeye başladılar.

Bu gerçekten de böyle ise Esef verici bu durumdur. 

Bir köprü renkleri sarı lacivert olsun teklifi yapıldı diye inşaatının durdurulmasını gerektiriyorsa, diyecek kelime yok..

Sözün bittiği yerdeyiz.

Yazdığımız bu yazı yüzünden köprü inşaatı başlamamış ise, Alaplı halkından özür diliyorum.

Keşke..

Elimiz Kırılsaydı da yazmasaydık..

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!