Köşe Yazarları

EĞRİSİYLE ALAPLI, DOĞRUSUYLA EREĞLİ GÜNDEMİ

EĞRİSİYLE ALAPLI, DOĞRUSUYLA EREĞLİ GÜNDEMİ

Deveye sormuşlar…-Neden boynun eğri…

Deve cevap vermiş…-Nerem doğru..

Alaplı’da doğru olarak adlandırılacak hiçbir şey kalmadı. Yanlış üstüne yanlış yapılmaya ısrarla devam ediliyor. Yetkililer kulaklarını tıkamış, üç maymun oynamayı sürdürüyorlar.  Esnafı, iş adamını ve vatandaşı dinleyen, anlayan ve onlara saygı gösterenlerde kalmamış. Muhatapları tarafından ilçe genelinde birlik, beraberlik kavramı unutturulmuş. İlçenin merkezinde sosyal yaşam alanları o alanları kullanlara sorulmadan birilerinin emrine tahsis edilmiş, tek dinlence ve dinlenme merkezi Atatürk Parkı sözde “Feshane şenlikleri” adı altında birilerine kiralanıvermiştir.  Oysa Atatürk Parkı, çocuklarımızın park alanı, emeklilerimizin dinlenme soluklanma yeri, vatandaşlarımızın buluşma ve kaynaşma mekanıdır. Ne acıdır ki başka sosyal donatı alanları olmayan Alaplı ilçe merkezinde vatandaşlarımıza o parkımızı da çok gördüler.

Oysa Ramazan etkinlikleri ve “Feshane Şenlikleri” ile ilgili olarak Alaplı Belediye Başkanı 26 Ocak 2012 tarihli 54/41 sayılı Posta67 Gazetesi’ne verdiği mülakatta,”Bu sene Feshane şenliklerini ilçenin merkezinde, eski açık pazaryerinde yapacağız. O sıcak yaz akşamlarında vatandaşlarımızın eğlenecek, zaman geçirebilecek bir mekanının olması, diğer yandan köylüsü, kentlisi ve belediyesiyle Alaplı merkezinde buluşmasını planladık. Bu esnada Alaplı merkezinde çarşımız hareketlenmiş olur,  esnafımıza da ekonomik katkı sağlamış oluruz diye düşünüyorum” dediği halde bu kararından dönmesi, herkesi derinden derinden düşündürmektedir.

İddia ediyorum, Atatürk parkı, yer ve konum itibariyle “feshane Şenlikleri” etkinliğini kaldırabilecek kadar büyük alana sahip değildir.  Bu etkinliğin yapılabileceği en güzel ve kullanışlı müsait alan, Alaplı Belediye Başkanının 26 Ocak 2012 tarihli yerel gazeteye verdiği mülakatta olduğu gibi eski açık pazaryeri, şu andaki otopark alanının bulunduğu yerdir. Maksat şayet çarşı merkezini hareketlendirmekse, bu yapılan etkinlik yeri son derece yanlıştır. Alaplı ilçesi üç beş esnafın sözünün geçtiği bir yer olmamalıdır. İlçe genelinde ki esnaflarla istişare ve diyalogla etkinlik yeri tespit edilebilirdi, daha çok kapsamlı bir Ramazan ayı geçirebilirdik. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ilçemizde bazı kurumlar esnaf ve vatandaşı ile istişare yapamıyor.

 

 Alaplı ilçesinin ulaşımla ilgili çok büyük sorunları vardır. İlçe merkezindeki Ali Alp Caddesi tek yön uygulamasına geçildikten sonra, oradaki esnaflar zor günler geçirmeye başladı.  Uygulama başta araç sürücülerini  işin içinden çıkılmaz serüvenlere sürüklemiştir. PTT önünden geçen bir araç, Japon AVM bölgesini geçtiğinde geri gelmesi gerektiğinde ya Alaplı’yı bir boydan bir boya tekrar dolaşması, yada Üçler Petrol kavşağından dönerek Karşıyakadaki Yalı Yıkama Kavşağını dönerek terminal ününden merkeze girmeyi, yada Üçler Petrol’den dönerek Konak Mahallesi- Okullar Sokak güzergahıyla Hükümet Konağı önünden tekrar Ali Alp Caddesine girmesi gerekir. Allah’ınızı severseniz bu eziyeti yaşamak hangi vatandaşın, sürücünün ve esnafın hakkıdır? Yada bu kadar karmaşık bir uygulama Türkiye’de kaç ilçeye nasip olmuştur.

Bu uygulamanın eksik ve yanlış olduğunu Alaplı esnafı haykıra haykıra bağırmaya başladığı şu günlerde cadde esnafı imza kampanyası başlattığı, hatta bazı esnaf guruplarının Alaplı Kaymakamlığına sorunları taşıdıkları bilgisine ulaştık.

Sonucunun  önceden iyi yada kötü olacağı kestirilemeyen bu uygulama, ilçe trafik komisyonu tarafından tekrar gündeme alınılır ve sorunlu düzenlemeden geri dönülür.

Ulaşım ile ilgili sorunlar o kadar çok ki; ilçenin giriş kapısı kapalı müspet bir gelişme yok. Fatih Köprüsü beklemede neden beklendiğini soran yok. İlçenin Akçakoca tarafından girişinde Alaplı ilçe merkezi olduğunu gösterecek tabelası asılı değil. Kavşak girişi çok kötü, her an kazaya davetiye çıkartacak görüntüde olduğu halde ilgilenen yetkili yok. Üçler Petrol Kavşağı hala ışıklı sinyalizasyonunu bekliyor. Orada iki masum vatandaşımız trafik ışıkları olmaması yüzünden trafik kazasında hayatını kaybetti, bunları da çabucak unutuverdik.

*************************************************************************************************

Alaplı’nın önü kapanırken, Ereğli radikal bir karar alarak imar revizyonunu belediye meclisinden geçirdi ve Ereğli’nin önünü açtı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve CHP Belediye Meclisi Üyeleri Ereğli’nin tarihini, geleceğini ve vizyonunu değiştirecek tarihi bir karara onay vererek imza attılar. Ereğli’de bu alınan yeni kararla başta inşaat sektörü canlanacak, yeni iş ve aş imkanları yaratılacak diye düşünüyorum.  Keşke bu tarihi karara tüm meclis üyeleri de onay verebilseydi.

Tüm bu yaşanan gelişmelerle, eğrisiyle Alaplı yoluna yaya devam ederken, doğrusuyla Ereğli uzaya doğru ilerlemeye devam ediyor. Aradaki uçurum her geçen gün daha da büyüyor.

Kalın sağlıcakla….

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!