Genel

YIĞILCA ASRIN DEĞİŞİKLİĞİNİ YAŞIYOR

YIĞILCA ASRIN DEĞİŞİKLİĞİNİ YAŞIYOR

 Düzce’nin Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit,  ilçenin alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla üst yapı ve peyzaj çalışmalarına başlandığını bildirdi.

İki yıldır devam eden alt yapı çalışmalarıyla şantiye havasındaki Yığılca’nın nefes almaya başladı. Başkan Yiğit’in göreve gelmesiyle birlikte büyük değişim yaşayan,  ilçenin vizyonu tamamen değiştirecek projelere imza atmaya devam ediyor. Belediye Başkanlığı basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Yiğit’in göreve geldiği 30 Mart 2014 yılından bu zamana kadar aradan geçen üç yılda Yığılca’da neler değişmiş.

Açıklama şöyle;  “Bir kere ilçenin hem Düzce girişi hem de Alaplı girişi gerçekten görülmeye değer bir güzellikte olmuş. Yığılca çift yolla tanışmış. İlçede ki enerji nakil hatları yer altına alınmış. Kaldırımlar tam bir Avrupa şehrini andıracak şekilde düzenlenmiş. Kaldırım düzenlemelerinde engelli vatandaşlar da unutulmamış. Kaldırımlara koyulan dekoratif lambalar ilçeye ayrı bir güzellik katmış. İlçenin dört bir köşesine yapılan yapay şelaleler şırıl şırıl sesiyle birlikte görsel bir şölen sunuyor. Şehir parkının da yapılan çalışmalarla park insanları adeta büyülüyor. Bütün mahallelere oyun gurupları kurulmuş, hemen yanı başına aileleri için kamelyalar yerleştirilmiş. Çocuklar mutlu, insanlar mutlu… Bu arada gençler için yeni bir halısaha yapılmış. Modern bir lise binası Başkan Yiğit’in emekleri ile kazandırılmış. İlçenin her yanına eşsiz güzellikte kamelyalar yerleştirilmiş. Başkan Yiğit Yığılca da yeşil alan çalışmalarına da ayrı bir önem veriyor. Bu çalışmalar kapsamında başlattığı beş bin ağaç projesi ile ilçenin her köşesine değişik türde ağaçlar dikilmiş, ağaçlar ilçeye görülesi bir güzellik katmış. Kısacası anlatmakla bitmeyecek birçok çalışmayı Yığılca da sokak başı görmek mümkün. Başkan Yiğit’in azmi ve kararlılığı ilçeyi bir turizm beldesi yapma konusunda iddialı olduğunu gösteriyor. Başkan Yiğit çalışmaları hakkında; “İstiyorum ki akşam olmasın. Çünkü yapacak çok işimiz var. Çalışmalarımıza gün yetmiyor. Tek hedefim hayalimdeki Yığılca’yı gerçekleştirmek ve dünyada adımızdan söz ettirmek.” 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!