Alaplı

EFSANE İMAM GERİ DÖNDÜ.

EFSANE İMAM GERİ DÖNDÜ.

 Alaplı’nın renkli simalarından, iş adamı,  siyasetçi Salih Demirer, 50 yıl önce çıkarttığı imamlık cübbesini çok sevdiği arkadaşı Ekrem Dolunay’ın cenazesinde yeniden giyerek cenaze namazını kıldırdı.

Gümeli Belde sakinlerinden, 1967 yılında Alaplı ilçesi Küçüktekke Köyünde Ramazan ayı imamlığı yaptıktan sonra görevi bırakıp siyasete başlayan ve iş dünyasına açılan Salih Demirer, 50 yıl önce çıkarttığı imamlık cübbesini yeniden giyerek Erenköy Mahallesinde Ekrem Karaduman’ın cenazesinde vaaz verdi, cenaze namazını kıldırdı.

Salih Demirer, 1989-1995 yılları arasında Alaplı İl Genel Meclisi üyesi iken 1995 Genel seçimlerinde Doğruyol Partisinden Zonguldak Milletvekili adaylığı için istifa etti.  Demirer, 2004 ve 2009 yılları arasında Gümeli Belediye Başkanlığına aday oldu. Az farkla seçimleri kaybeden Salih Demirer, Kral Harfiyet firması kurdu. Son dönemlere ticaretini oğlu Halil Demirer’e devrederek emekliliğinin tadını çıkartan baba Salih Demirer’in 50 yıl sonra gönüllü imamlık yaparak cübbe giymesi sevenlerinde ve belde halkında heyecan yarattı.

Demirel, “Gönüllü imamlık yapmam için halkım tarafından yoğun bir talep var. Bende bu talepler dahilinde bundan sonra o kutsal görevi yerine getirmeye çalışacağım. Benim için halkımızın istek ve talepleri her şeyin üzerinde gelir. Bu talep ve istekleri yerine getirmek benim için bir onurdur” dedi. 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!