Köşe Yazarları

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Geçtiğimiz gün haber sitelerinden birinde gözüme ilginç bir haber ve resim ilişti. Resimde Ereğli ve Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanları Cevdet Civelek, Kemal Çam, Bşk. Yardımcısı Ahmet Küçük, AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Avukat Saffet Bozkurt, AK Parti Eski İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Özçiçek ve Eski Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Kızmaz’ın olduğu resim karesini gördüğümde aklıma hemen Ereğli ile Alaplı arasında dostluğu ve kardeşliği bozan KANTAR geldi. Haberin başlığı da düşüncelerimi doğrulayan şekildeydi.

"NEREYE TAŞIMAMIZ GEREKİYORSA TAŞIRIZ"

 Daha haberi okumadan, tebrikler başkanlarım, sayenizde şoför esnafıyla, hiç suçu günahı olmayan panelvan araç sahibi vatandaşlarımız “kantar işkencesinden galiba kurtuluyor” diye düşünmeye başladım.

Haberin detayı okuduğumda inanın çok üzüldüm. Ereğli ve Alaplı’nın başarılı iki şoför esnafı başkanının Kantardan dolayı ne kadar sıkıntı çektiğini birazda olsa biliyorum. Üyelerinin ne kadar zor anlar yaşadığını, kantardan kaçmak için Ereğli, Hamzafakıhlı güzergâhından OSB’nin bozuk ve çamurlu yollarında ilerleyerek Alaplı’dan karayoluna çıkışlarında ne çileler çektiğine birkaç kez şahit oldum.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Avukat Saffet Bozkurt’a çıktığı yolda başarılar dilerim. Allah yolunu açık etsin, ama şoför esnafımızın da yolunu açık olması için öncelikle Merve altı mevkiinde iki kardeş ilçenin arasında ucube gibi duran Kantardan kurtulmamız gerekiyor.

Ereğli, Alaplı TSO Başkanları, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanları ve esnaf odaları bir araya gelmeli,  kantar ucubesinden nasıl kurtulmaları konusunda ortak bir hareket planı hazırlamalıdırlar.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından şehirlerarası yollara konulan kantarların tartıları ile fabrika çıkışları arasındaki tonaj farkı kamyoncu esnafını yaktığının yüzlerce örneği vardır.

Kamyoncu, fazla yük taşımasın diyebilirsiniz ama evine üç beş kuruş götürmek isteyen şoför esnafımızın,  kantar farklılıklarından dolayı 200-300 kilogram fazlalık için binlerce ceza yemelerini de haksızlık olarak düşünüyorum.

Fakat acil hallerde Ereğli’ye hastaneye doğum için gelinini, kızını veya eşini götüren vatandaşların ne günahı var.

Yada bir hafta sonu ailesi ile Ereğli’ye gezmeye gidip, Alaplı dönüşü zorla kantara sokularak belgesi olmadığından ceza kesilen köylü, kentli vatandaşlarımızdır. 

Yıllardır kantar konusunda demeç veren, eleştiren, hatta yeni kantar kurulmaması için mücadele yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a buradan saygılarımı sunuyorum.  Şimdiye kadar yaptığı haklı mücadelesinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. Bundan sonra kantar için yapacağı tüm eylemlere şahsım olarak katılacağım ve kendisine destek vereceğimi huzurlarınızdan ilan ediyorum..

Saygılarımla…

  

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!