Köşe Yazarları

BUNUN ADI ZONGULDAK SİYASETİ

BUNUN ADI ZONGULDAK SİYASETİ

12 Haziran seçimlerindeki Zonguldak milletvekili adaylarının bir çoğu,  nitelikleri ne olursa olsun, halkın iradesini yansıtmamaktadır.

Zonguldak’ta büyük umutlarla aylarca ilçe, belde ve köylerde kendilerini tanıtan aday adayları açıklanan parti listelerinde yer alamadı.

Aday adaylı süresince seçmenlerine “ben milletvekili olursam” diyerek başlayan söylemleri sadece seçmenin kafasında yalan kaldı. Seçmen milletvekili adayım dediği kişileri listelerde göremedi.

Genel Merkezler tarafından bu zamana kadar yüzünü dahi hiç görmediği kişiler milletvekili adayı olarak vatandaşın önüne koydu.

Bir kez daha parti il, ilçe teşkilatları ve örgütleri hiçe sayıldı, genel başkan dayatması su yüzene çıkarak, seçmene de onay makamı noter görevi verildi.

Bir kez daha görüldü ki Ereğli ve Alaplı’daki 150 Bin civarındaki seçmen yok sayılarak, Ereğli ve Alaplı’nın ortak olabilecek adayları listelere konulmadı.

 Ak Parti’de gelenek değişmeyerek listenin başına 35 yıldır Zonguldak’tan siyaset yapan Köksal Toptan monte edildi.

Her seçimde %50’nin üzerinde oy almış Halil Posbıyık’ın aday adaylığı için istifa etmesine onay vermediler.

Ama…

Belediye Başkanlarına istifa etme diyen AKP siyaseti, Devrek Belediye Başkanlığından istifa eden Özcan Ulupınar’ı listenin üçüncü sırasına yerleştirdi. Alaplı Belediye Başkanlığından istifa eden Faruk Çaturoğlu’nun nerdeyse siyasi hayatını bitirdi.

Vatandaşlarımız “Zonguldak o kadar acizmiş ki yeni bir yüz, yeni bir nefes, umut vaad edecek yeni bir siyasetçi hala yetiştirememişiz” diyerek sokaklarda kendilerine kızdı.

Listelerin altına inmeye gerek yok.

En az bir milletvekili çıkartır gözüyle bakılan MHP’de de şok gelişmeler yaşandı. Ama kimse ne olduğunu anlayamadı.

İlginçtir Ali Uzun,  Zonguldak’ın umudu olduğu günün akşamı istifa ederek bağımsız yoluna devam etme kararı aldı.

Zonguldak’ın derin siyaseti iline, ilçelerine geçmişte büyük hizmetler vermiş eski il başkanı Celil Uzun’u yine es geçerek siyaset arenasından sözde sildi.

Sonuç olarak,  temayül yoklamasının ve genel merkezler tarafından yapılan anketlerin göz boyamamak olduğu, il ve ilçe teşkilatları ile örgütlerin düşünce, fikir ve isteklerinin göze alınmadığı bir 12 Haziran seçimini hep beraber göreceğiz. Kim haklı çıkacak…

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • sevgili doğan zonguldak siyaseti değildir alaplı ile ereğlinin siyasette ne kadar başarısızolduğunun kanıtıdır.aslında bu turkiyenin kısır siyasetidir ne yazıktır 80 milyon nufuslu koskocaman bir ülkede 2_3 kişinin eline kalıp onlara oy atmamız kısır siyaset değilmi.