Köşe Yazarları

ALAPLI KAYBEDİYOR

ALAPLI KAYBEDİYOR

 4. Geleneksel Alaplı’nın enleri ve kaynaşma yemeği,  Alaplı Kaymakamı, Belediye başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, Yüksek Okul Müdürü, Ticaret ve sanayi Odası Başkanı, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, iş adamları, esnaflar ve Basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti.

12 Haziran genel seçimlerinin hem ardından yapılan kaynaşma yemeğine katılımın yüksek olması ilçemizin sorunlarının çözümü için sevindirici bir tablodur.

Alaplı’nın büyük sorunları vardır.

Ereğli istikametinden gelen araçların girişini sağlayan Taşbaşı mevkisindeki ışıklı kavşak duble yol inşaatıyla kapatıldı.

Bundan sonra Ereğli istikametinden gelen araçlar,  500 metre doğudan yada 500 metre batıdan ilçeye giriş yapabilecektir.

Ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa bir darbede duble yol inşaatı vurmuştur.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve eski meclis başkanı Köksal Toptan’a seçim çalışmaları için Alaplı’ya geldiğinde gazeteciler, ilçenin girişi kapatılıyor. Bununla ilgili iyileştirme projeniz var mı? Sorusuna.

“Konudan şimdi haberim oldu. Ama kesinlikle ilçenin girişinin kapatılması mümkün değildir. Bu sorunu derhal yetkililerle görüşeceğim” dediğinde hepimiz sevinmiştik.

Ama aradan geçen günler sevincimiz yasa dönüştü.

Ereğli güzergâhından ilçeye giriş kavşağı hafta başında kapatıldı. İlçeye girmek isteyenler 500 metre doğuya giderek Yalı Oto Yıkama kavşağından giriş yapmak zorundalar.

Bu uygulama en çok Alaplı esnafının canını yakacak. Özellikle piknik için Akçakoca istikametine gider vatandaşlar, mangal malzemelerini çoğunlukla Alaplı’dan temin ediyorlardı. Tekel Bayileri, bakkal, manav, marketçi ve kasap esnafı hatırı sayılır satış yaparak ekonomik kazanç sağlardı. Bundan sonra bu müşterileri ve geliri kaybettik.

İlçeye giriş konusunda değişiklik olur mu? Olur.

Eğer Alaplı protokolü, siyasetçiler, sivil toplum örgütleri, iş adamları ve esnaflar birlik ve beraberlik içinde sorunun çözümü için kararlı olmalıyız.

 Sorunlarımızın çözümü için Sesimizi duyurmamız şart.

 Ama Onlarında bizi duyması şart.

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • Alaplı için en iyi proje Alaplı-Mollabey-Yığılca dan otobana bağlantı yolu yapılmasıdır Ayrıca bu yol gümeli ye bağlandğı zaman gümelide doğa turizmi hareketlenecektir