Tüm Manşetler

BAL ŞENLİKLERİ İLGİ ODAĞI OLDU

Alaplı ya bağlı Gümeli Beldesi nde 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen, Bal ve arıcık şenliklerinin Zonguldak misafirleri Bölüklü Yayla sında çadır kurarak doğanın tadını çıkardılar.

TERSANELER BÖLGESİNDE KAZA!

Alaplı-Ereğli yolu tersaneler bölgesinde meydana gelen trafik kazasınıda 1 kişi yaralandı.

SINAV HEYACANI!

Alaplı ilçesinde faaliyet gösteren sürücü kurslarında eğitim alan sürücü adayları direksiyon sınavı heyecanı yaşadı. Direksiyon sınavına giren birçok kursiyer iş umuduyla ehliyet aldıklarını belirtti.

YAZICIOĞLUNUN MUTLU GÜNÜ!

Alaplı İlçesinde Er Yazıcıoğlu kuyumculuğun sahibi Muharrem Yazıcıoğlu nun kızı Filiz Yazıcıoğlu, Buğra Turan ile dünya evine girdi.

Ekşi gitti, Çay geldi!

Kdz. Ereğli Kaymakamlığına, Antalya Vali Yardımcısı İbrahim Çay atandı.

ÖLEN İŞÇİLERİN AİLELERİNE MAAŞ!

Karadeniz Ereğlide tersanede meydana gelen kaza sonrası yaşamını yitiren 4 işçinin eşlerine ve çocuklarına ölüm maaşı bağlandığı öğrenildi.

MEVSİMLİK İŞÇİLER GELMEYE BAŞLADI!

Alaplıda fındık toplamak için her yıl Güneydoğu'nun çeşitli illerinden gelen mevsimlik işçiler, konaklama yerlerine yerleşmeye başladı.

ARILAR İNEK ÖLDÜRDÜ!

Alaplı İlçesine bağlı Dağ köyünde arıların saldırısına uğrayan 2 aylık hamile ineğin öldüğü bildirildi.

DEVLET ADAMLIĞINA ÖRNEK DAVRANIŞ

Alaplı da son günlerde iki önemli gelişme yaşandı

METE: TERSANELERE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, Türkiye’deki tersaneler rekabet üstünlüğünü diğer ülkelere kaybettiğini, rekabet üstünlüğünü sağlayabilmek için onlar ne yaptıysa bizim de aynısını yapmamız gerekiyor dedi.

FINDIK TOPLAMA ÜÇRETLERİ BELİRLENDİ!

Alaplıda 2010 yılı içersinde fındık toplama ücretleri 14-16 yaş arası 20 lira, 16 yaş üstü olanlara da 22 lira verilmesine karar verildi. Fındık toplama tarihi ise 3 Ağustos tarihi olarak belirlendi.

KADASTRO GEÇMEYEN TEK BELDE!

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Beldeden bu zamana kadar kadastro geçmediğini bu yüzden birçok sıkıntı yaşadıklarını ifade etti

KANKALAR MEYVE SULARI!

Alaplıda yaşları 10 ile 13 arasında değişen 4 arkadaş, kendi evlerinde yaptıkları meyve sularını pazarda satarak ticarete atılmayı ve gelecekte iyi bir işletmeci olmayı planlıyorlar.

EHLİYETLER DEĞİŞİYOR!

Alaplı Özel Umut Sürücü Kursu Kurucusu Şenol İnan, sürücü belgeleri, yeni yasayla birlikte değiştirileceğini belirterek, halen yürürlükte olan belgelerdeki ehliyetin sınıfı arka yüze alınacak ve sınıflar AB ülkelerindekine uygun şekilde yer alacağını bildirdi.

ALAPLI SAHİLLERİ TEMİZ ÇIKTI

İl Sağlık Müdürlüğü, deniz suyu ölçüm raporlarını açıkladı Değirmenağzı ve Filyos S.O.S veriyor!